Пуснаха жалба срещу Каракачанов, обвиняват го в дискриминация

Причината е изказването му след побоя във Войводиново

09.01.2019 | 16:32 Редактор: Василена Василева
Пуснаха жалба срещу Каракачанов, обвиняват го в дискриминация

Заради острото изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов за ромите след побоя във Войводиново, той е обвинен в дискриминация. Сдружение "Единство" - Хасково е подало жалба срещу него в комисията по дискриминация.

"Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Заради тези думи на вицепремиера Красимир Каракачанов Сдружение "Единство" - Хасково подава жалба в Комисията по дискриминация. Самият той не вижда проблем в думите си и застана зад тях и днес. 

Местни жители пък сигнализират, че получават заплахи от ромската общност във Войводиново. Жена от селото е засипана с обидни съобщения.

След като от ВМРО настояха за моментално събаряне на гетата и незаконните ромски постройки, се разрази спор защо въпросът с незаконните махали на ромите не е решен толкова години. 

В петък хората от Пловдив и околността готвят голям протест в подкрепа на бития командос Валентин Димов и неговите близки. 

Сред организаторите са бивши военни като екскомандир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.