Срещу агресията: Настояват за камери в училищата и яслите

Десетки родители се събраха на протест пред инспектората в София

10.05.2017 | 19:21 Редактор: Тодор Петров
Срещу агресията: Настояват за камери в училищата и яслите

Родители на протест срещу насилието на деца в училищата и детските градини в София. Искането на недоволните - да се вземат мерки срещу агресията като се поставят камери в детските заведения и училища.

"Детето ми от няколко месеца е насилвано вербално от учителите, които настройват и децата срещу него. Казват й, че е селянка, а същата учителка е ударила шамар на друго дете", сподели Кремена Крумова, майка и организатор на протеста.

Заради сигнали като тези, десетки родители се събраха на протест пред столичния инспекторат по образование в София. Те настояват във всяка учебна стая и ясла да бъде поставена камера, а за децата да се грижат много повече педагози и медицински лица. 

Исканията им бяха приети от представители на Столичната община, откъдето отговориха, че и в момента работят активно.

Докато се решава как и кога промяната ще е налице, насилието в класните стаи и детските градини продължава. Медицински сестри, дошли на протеста пък заявиха, че работят в нечовешки условия и стрес, тъй като вместо по 16 деца в група, както е по наредба, се налагало да се грижат за близо 30.

За да защитят децата си част от родителите обясниха, че са ги преместили в частни детски градини и училища, където по думите им контролът бил по-голям.

Вижте още: