Майки на бунт заради агресията в училищата

Кремена Крумова разказа пред Bulgaria ON AIR как детето й е било тормозено от учители, единият от които я нарекъл "селянка" пред целия клас

04.05.2017 | 08:55 Редактор: Жанета Нейкова
Майки на бунт заради агресията в училищата

Майки се обединяват като организират протест срещу агресията в учебните заведения. "Моето дете се сблъска с тази агресия още в детската градина, среща я сега и в училище", каза в студиото на "България сутрин" Кремена Крумова от сдружение "За децата ни".

Пред Bulgaria ON AIR тя разказа как дъщеря й Маряна е била наречена "селянка" от класния й ръководител пред целия клас. След това към детето й е започнало агресивно поведение и от други учители в столичното учебно заведение, в което учи то.

"Изключително недоволна съм от агресията, която блика от учители, възпитатели, медицински сестри. Притеснява ме и агресията между децата", каза разтревожено Кремена.

Елена Панова също коментира темата в студиото на телевизията като посочи, че агресивното поведение при децата тръгва от малка възраст, от семейството, от детската градина и яслата.

"Още не съм се сблъсквала, но не мисля да чакам да се случи нещо с моето дете, за да противодействам", категорична бе Панова.

Майките призовават за промени в учебните заведения, като се започне от това да се поставят камери във всяко помещение. 

Те заключиха, че новите 22 реформи за справяне с агресията, които управляващите въведоха, не са дали никакъв ефект, след като продължаваме да ставаме свидетели на инциденти.