Идеята на Доган за програмен кабинет разбуни духовете, но не срещна подкрепа

Парламентарните групи не смятат, че това е решението

21.12.2018 | 13:15 Редактор: Тодор Петров
Идеята на Доган за програмен кабинет разбуни духовете, но не срещна подкрепа

Заявката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за програмен кабинет разбуни духовете в парламента. Доган е категоричен, че страната ни се нуждае от консолидация и настоява за промяна на модела на управление в страната. 

Идеята му засега не се приема от останалите парламентарни групи в Народното събрание. Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе категорична, че програмен кабинет не е решението, а според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов нужда от преформатиране няма.

"Към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство. Получаваме парламентарна подкрепа и от опозицията", заяви Цветанов.

"Г-н Доган поставя много правилна диагноза на болежките на българското общество и грешно решение на тези болежки, според нас", коментира Корнелия Нинова. 

По-краен в оценката си бе председателят на НФСБ Валери Симеонов, който определи предложението на Доган като глупост.

"Какъв програмен кабинет?! Държавата си има кабинет. Откъде накъде ще развиваме някакви фантастични хипотези", заяви Симеонов.

В последния пленарен ден имаше разрив между "Обединени патриоти" и ГЕРБ заради Закона за вероизповеданията. Голяма част от исканията на Патриотите, като например ограничаването на външното финансиране, отпаднаха от окончателните текстове, а това ги накара да напуснат пленарната зала.