Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Няма условия за предсрочни избори, подчерта журналист

Въпреки изхабяването на ГЕРБ и скандалите - БСП е близо, но разликата не се топи

20.12.2018 | 21:00 Редактор: Тодор Петров
Няма условия за предсрочни избори, подчерта журналист

Проучване на "Екзакта Рисърч" показва, че 45% от българите са на мнение, че не са нужни предсрочни парламентарни избори. 36% са на противоположното мнение. А при избори днес само ГЕРБ, БСП и ДПС биха влезли в Народното събрание.

"Няма изненада в тези данни, защото условия за предсрочни избори няма. Когато 45% казват, че няма смисъл от предсрочни избори, тогава наистина няма", коментира данните журналистът Евгени Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че разликата между ГЕРБ и БСП не се топи въпреки по думите му изхабяването на ГЕРБ във времето и скандалите в държавата. 

"Очевидно БСП е близо до ГЕРБ, но не ги припознават като техните заместници в управлението и Корнелия Нинова като министър-председател", посочи Петров.

Днес почетният председател на ДПС Ахмед Доган също заяви, че няма нужда от предсрочни избори, а по думите му трябва сформиране на програмен кабинет.

"Доган препотвърди своята позиция, че няма кой да замести това управление. Предният път каза, че ще повторим същото, което е в момента. Всички искат устойчиво развитие на България. Въпросът е в това, че ДПС основателно не припознава Патриотите като част от това управление. Програмният кабинет се разбира като нещо, в което очевидно ГЕРБ би играл основна роля", коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че ДПС никога не затваря плътно вратите, а винаги ги оставя отворени.

"Доган е естественият лидер на партията - каквото каже, това става", настоя Петров.

Журналистът коментира и глобата от 77 млн. евро, която Европейската комисия наложи на Българският енергиен холдинг заради монополни действия. Вече стана ясно, че от БЕХ ще обжалват санкцията.

"Когато нещата се анализират глобално, трябва да се гледа кое е най-малко вероятното. Най-малко вероятно ми се струва, че няма експерти в "Булгаргаз". Има много сериозни детайли", посочи Евгени Петров.

Вижте видеото с целия разговор.