Интензивен трафик на изхода на столицата, очаква се да е така през целия ден

Над 70 хиляди автомобила ще тръгнат по АМ "Тракия"

21.12.2018 | 13:00 Редактор: Ралица Братанова
Интензивен трафик на изхода на столицата, очаква се да е така през целия ден

В навечерието на коледните празници започна голямото пътуване. По обяд на изходите на София тапи не се образуват, но трафикът е интензивен и се очаква такъв да бъде през целия ден.

Над 70 хиляди автомобила ще тръгнат по АМ "Тракия". Ще се осигурява реверсивно движение, където е нужно, а ремонтните дейности по магистралата са замразени, за да не се затруднява допълнително движението. 

На всички изходни артерии ще има по два полицейски екипа, които ще контролират и приоритетно ще пускат "зелена вълна" на всички, които напускат столицата. 

Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани между 16 и 20 часа днес и утре, за да бъде облекчен трафика, който допълнително ще бъде утежнен заради мъглата.

Освен това преди няколко дни БДЖ пусна допълнителна продажба на билети и 15 400 места, които ще бъдат осигурени чрез допълнителни вагони към композицията. 

Освен повече билети, има и намаления, така че ако си купите двупосочен билет ще ви излезе по-евтино. Централна автогара София също пусна допълнителни 80 автобуса, които са с 30 по-малко от миналата година. Засилени са и мерките за сигурност.