Започва голямото предколедно пътуванe, МВР впрегна целия си ресурс

Само от столицата за празниците на път тръгват около 200 000 автомобила

21.12.2018 | 07:05 Редактор: Ралица Братанова
Започва голямото предколедно пътуванe, МВР впрегна целия си ресурс

Започва голямото предколедно пътуванe. Очакват се хиляди автомобили да тръгнат на път. МВР започва сериозен контрол на движението. На 14 километър от магистрала "Тракия” за празничните дни се въвежда реверсивно движение. 

В началото на почивката ще има две ленти за движение в посока Бургас и една към София, а в края на почивните дни се дава предимство на движението към София. 

Само от столицата за празниците на път тръгват около 200 000 автомобила. Пътната полиция ще следи за шофьори, които са употребили алкохол или наркотични вещества, както и за превишена на скорост.

"След 14 ч. на територията на столицата специализирана операция ще подпомага извеждането на трафика. Републиканската пътна мрежа ще бъде насищана с автопатрули на "Пътна полиция", които ще подпомагат движението. По АМ "Тракия" днес ще приключат всички строително-ремонти работи. Ремонтите дейности ще приключат и по АМ "Хемус", но движението на няколко места ще остане затруднено", обясни инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция" - ГДНП.

От 16 до 20 часа днес се въвежда ограничение на движението на ТИР-ове над 12 тона. Такова ще има и утре, както и в последния почивен ден за Коледа - 26 декември.

Ще бъде извадена цялата налична техника за контрол на скоростния режим, каза още инсп. Петър Соколов и помоли водачите да не пречат на снегопочистващата техника и екипите на Бърза помощ.

Посъветва водачите да се информират от сайта на АПИ за състоянието на маршрута, по който ще пътуват. Да помислят за техническата изправност на своя автомобил - зимни гуми, пълен резервоар, течност в чистачките и заредени телефони.

"Изваден е целият наричен ресурс на МВР", подчерта инсп. Соколов пред Bulgaria ON AIR.