След трите оставки: ГЕРБ и Патриотите обсъждат бъдещето на правителството

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остри критики към премиера Борисов и ГЕРБ

03.09.2018 | 07:11 Редактор: Василена Василева
След трите оставки: ГЕРБ и Патриотите обсъждат бъдещето на правителството

Важна среща между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Партньорите в управляващата коалиция ще обсъдят бъдещето на правителството след трите министерски оставки – на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния министър Ивайло Московски и на регионалния министър Николай Нанков. 

Те напуснаха постовете си заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. Преди това на официална пресконференция вицепремиерът и лидер на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов ще оповести решението си дали партията му ще остане във властта. 

Симеонов излезе с остри критики към премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Той заяви, че рокадите в кабинета не са съгласувани с тях, а депутатите от квотата на НФСБ, няма да подкрепят в пленарната зала оставките на министрите и ще гласуват "против". 

От своя страна Борисов коментира, че тримата министри са от ГЕРБ и не вижда защо трябва да съгласува оттеглянето им от кабинета с "Обединени патриоти", но и че въпросът с евентуалните нови имена в кабинета трябва първо да обсъди с тях на коалиционния съвет днес. 

Най-вероятно той ще се състои в късния следобед, тъй като премиерът Борисов е на официално посещение в Черна гора. 

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)