БСП настоя за оставка на кабинета след трагедията в Искърското дефиле

Според ГЕРБ обаче социалистите се опитват да политизират трагедията

28.08.2018 | 19:23 Редактор: Велислав Филипов
БСП настоя за оставка на кабинета след трагедията в Искърското дефиле

БСП настоя за оставка на кабинета след трагедията край Своге. Според Нинова вината за 17-те жертви на катастрофата в Искърското дефиле е именно на правителството и лично на премиера Борисов.

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", уточни Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", подчерта тя.

Социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата. 

За евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

ГЕРБ обаче обясниха, че социалистите се опитват да политизират инцидента. Управляващите са категорични, че докато тече разследването опозицията трябва да запази мълчание.