Премиерът за трите оставки: Това е политическа отговорност

Бойко Борисов добави също, че министрите имат и своята вина

01.09.2018 | 13:51 Редактор: Ивайло Николов
Премиерът за трите оставки: Това е политическа отговорност

Първи коментар на премиера след трите оставки. Борисов заяви, че това е политическа отговорност, но министрите имат и своята вина.

Според премиера регионалният Николай Нанков е трябвало да намери начин да затвори пътя и да принуди компанията-изпълнител "Трейс" да ремонтира опасния участък.

Към всяка грешка в ГЕРБ Борисов каза, че щял да бъде безкомпромисен.

Борисов обясни и грешката на вътрешния министър, която се оказва не е само по случая в Своге. Министър-председателят е поискал оставката му и заради това, че при инцидента с бащата на президента Румен Радев в Харманли, полиците на място са контактували не с началниците си, а с активисти на БСП от района.

Освен това Борисов беше категоричен, че с началото на новата парламентарна сесия ще бъде въведена задължителна употреба на предпазни колани в автобусите.

Борисов намекна и за още смени в Кабинета. Трите оставките пък предизвикаха разнопосочни коментари сред партиите в по-малкия партньор в управлението. Затова в понеделник премиерът свиква коалиционен съвет. На него ще бъде съгласувано и кои ще бъдат новите министри.