Заради фалита на "Олимпик": 200 хил. автомобила остават без "Гражданска отговорност"

През май на българския клон на компанията е забранено да продава полици

14.08.2018 | 19:57 Редактор: Велислав Филипов
Заради фалита на

200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор. 

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет. 

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.

Вижте повече във видеото.