Очаква ни слънчева неделя с температури между 24° и 29°

На много места в страната обаче ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици

27.05.2018 | 09:25 Редактор: Василена Василева
Очаква ни слънчева неделя с температури между 24° и 29°

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен севевроизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 24°, съобщава НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север - североизток. Максималните температури на въздуха  ще са между 21° и 24°. Температурата на морската вода между 19° - 21°. 

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. По върховете ще е мъгливо. Около и след пладне отново ще се развива купесто и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток.

В началото на следващата седмица валежите ще намалеят. Ще преобладава слънчево време, а температурите леко ще се повишат.