Драма в школо: Учителката била насилник, учениците – "говеда"…

Преподавателката твърди, че ситуацията в клас е ненормална

13.03.2018 | 18:22 Редактор: Иван Берберов
Драма в школо: Учителката била насилник, учениците –

Шестокласници обвиниха учителката си, че ги нарича "говеда", дърпа им ушите, бута ги, скубе ги и ги заплашва в час. Преподавателката от елитно пазарджишко училище е наказана, макар да е опитала да обжалва дисциплинарната санкция. Учителката твърди, че се е опитвала да въведе ред и сама определя ситуацията в клас като ненормална.

Заради поведението на преподавателката учениците са подали жалба срещу нея, в която се оплакват от насилие над тях – физическо и психическо. Заради това учителката е наказана с последно предупреждение за уволнение. Тя обжалвала дисциплинарната санкция, но Окръжният съд я потвърждава с окончателно решение, пише "Дарик".

В жалбата си децата пишат, че в часовете по английски в различни дни през учебната 2016/2017 година преподавателката дърпала ушите на различни ученици и им крещяла, защото не успявала да въдвори ред. Учителката казала на ученичка "Ти нямаш грам акъл в главата!" и я нарекла безотговорна и безочлива.

Друг път отказала да премести ученик с намалено зрение на първия чин, защото бил "огромен".

Обиждала децата с думи като "говеда" и ги заплашвала, че ще "изхвърчат от часа". Бутнала едно от момчетата и то се ударило в стената, на момиче дръпнала силно ръката и му причинило болка.

В заповедта е посочено, че госпожата се държала така и в други класове, случвало се да удря, обижда и скубе неведнъж свои възпитаници, също шестокласници.

Учителката се защитила, че не е крещяла, а надвиквала класа. В обясненията си тя написала, че използвала израза: "Извинете ме, но се държите като говеда" за ученици, направили нещата нетърпими.

Дръпнала ръката на девойка, за да не се увлича от лошия пример на другите, а за друго момиче твърди, че то я обиждало, а майка му се държала безочливо.

Повече по темата може да намерите в Dnes.bg!