Кметът на Септември Марин Рачев е отстранен от длъжност!

Градоначалникът оспорва размера на гаранцията си от 250 000 лв. в съда

05.02.2018 | 21:49 Редактор: Иван Берберов
Кметът на Септември Марин Рачев е отстранен от длъжност!

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на град Септември Марин Рачев. Искането се разгледа от Специализирания наказателен съд. След заседание, продължило над 5 часа, СНС реши да отстрани Рачев временно от длъжност. 

Отстранен от длъжност е и специалистът в общината по "Инвеститорски контрол“ Станой Милов, който също беше задържан при акцията в община Септември. 

Припомняме, че градоначалникът на Септември е обвинен в безстопанственост и сключване на неизгодни сделки на стойност стотици хиляди левове. Той и защитата му пожелаха да не бъде отстраняван от длъжност, а вместо това да излезе в отпуск до 2 април. 

Съдът прецени, че като кмет на Септември, Марин Рачев може да повлияе на служители на общината, който все още не са разпитвани, както и да манипулира документи, който ще са обект на експертизи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова. 

Днес, за да го подкрепят, дойдоха около 50 жители на Септември и населените места в региона. Дойдоха и кметовете на тези населени места. Рачев обжалва размера на гаранцията, срещу която беше пуснат на свобода, а именно 250 000 лева.