Граждани на протест! Не искат лъвчетата Терез и Масуд в Пазарджик

"Четири лапи": Животните се отглеждат неправомерно, Борисов обеща да съдейства

30.01.2018 | 13:11 Редактор: Жанета Нейкова
Граждани на протест! Не искат лъвчетата Терез и Масуд в Пазарджик

Граждани се събраха на протест пред Министерския съвет, за да се обявят срещу решението на общинските съветници от Разград двете лъвчета Терез и Масуд да бъдат дадени на Пазарджик, а не в холандски спасителен център.

При протестиращите днес отиде и министърът на екологията Нено Димов, който се оказа заклещен от тях и обсипван с въпроси.

Той заяви, че към този момент съдбата на Терез и Масуд все още подлежи на обсъждане.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана и Явор Гечев от Фондация "Четири лапи", който сподели, че се чувства много объркан от думите на екоминистъра.

"На 22 декември той обеща, че лъвчетата няма да отидат в Пазарджик и успокои, че ще съдейства за казуса. Нено Димов има всички "лостове" да конфискува тези животни. Към този момент те биват отглеждани неправомерно, Община Разград е неправомерен техен собственик", категоричен бе Гечев.

Активистът допълни още, че днес сутринта Фондацията е разговаряла с премиера Бойко Борисов, който се ангажирал да спази обещанието Терез и Масуд да не заминат в Пазарджик, независимо от позицията на Нено Димов.

Протестиращите са категорични също, че няма да позволят животните да заминат в южния град. Настояват отглеждането им да става при хуманни условия и извън границите на България. 

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR