Дупки и неравности по "Дондуков"... отново!

"Спаси София" за пореден път сигнализира за некачествен ремонт

08.01.2018 | 15:26 Редактор: Василена Василева
Дупки и неравности по

Дупки, неравности и разпаднати делинеатори на велоалеята - това се вижда по открития преди по-малко от месец бул. "Дондуков" в София.

Снимки, разпространени от неправителствената организация "Спаси София", отново показват сериозни проблеми по асфалта, освен неравните павета.

От организацията сигнализират не за първи път, че ремонтът е некачествен.

Мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 млн. лв обществени средства ще доведат до дълготрайни резултати, така и не са взети, алармират още от "Спаси София" и допълват, че няма как всеки път оправданието да бъде, че обектът е в гаранция и дефектите ще бъдат отстранени за сметка на фирмата-изпълнител.

"Г-н  Радев, хванахте ли човека, който вадеше паветата?" - обръщат се от организацията към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Малко преди откриването на булеварда, фирмата-изпълнител разпространи видео, показващо човек, който вади павета от него. Впоследствие въпросът кой вади нощем павета от "Дондуков" сблъска политици от различни цветове. Заради некачествения ремонт имаше и протести с критики към столичния кмет Йорданка Фандъкова, припомня Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов пък видя политическа атака във ваденето на паветата.

От "Спаси София" припомнят, че това не е първият, а поредният случай на некачествено строителство в София и отдавна е дошло времето за много по-сериозни мерки за справяне с проблема.

Снимка: "Спаси София"

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
veldar
преди 6 години
Паважът на "Дондуков" след "ремонта" е като този на "Цар Борис" от 60 години насам. Как можаха да приемат този ремонт като завършен??? Ами Общинският съвет не познава друга настилка...Те идват на работа по ул."Московска", там паважът е на същото дередже. Дерзайте,другари, какво ви пука за вашите съграждани, които са ви избрали да направите нещо добро за този град. Сигнализирай за неуместен коментар