Петър Волгин порица вълнението около Григор Димитров

Острият коментар на журналиста разбуни духовете в социалните мрежи и форумите

16.11.2017 | 21:56 Редактор: Иван Берберов
Петър Волгин порица вълнението около Григор Димитров

На фона на положителните емоции от последните успехи на първата ни ракета Григор Димитров, журналистът Петър Волгин излезе с остър коментар и това разбуни духовете в социалните мрежи. 

"Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект", написа журналистът в една от социалните мрежи. 

Много хора изказаха своите реакции относно постъпката на Волгин, а един от тях – бившият национал по футбол на България Лъчезар Танев, написа:

"За съжаление, във Вашия коментар прозира голяма комплексарщина и наистина нисък интелект. Големите спортисти служат не само на собствената си нация, а и на целия свят като примери за спортсменски дух, дисциплина, отговорност, човечност, обединеност на раси и религии, и какво ли не още."

През целия ден социалните мрежи и форумите вряха и кипяха на тема "Григор". Със сигурност може да кажем, че първата ни ракета има много почитатели у нас, които го подкрепят и следят изявите му отблизо. 

Както е известно, Димитров е на прага на исторически успех. Невероятното му представяне на финалния "Мастърс турнир" в Лондон, където участват осемте най-добри тенисисти, може да му осигури ново рекордно класиране в ранглистата. 

В най-добрия случай, в понеделник той ще е номер 3 в света, а в най-лошия – номер 5. Утре в 22:00 ч. българско време той ще се изправи срещу последния си съперник от групата – испанеца Кареньо Буста, а в събота излиза на полуфинал срещу победителя от мача Александър Зверев – Джак Сок. Този двубой ще се играе по-късно тази вечер.