След потопа в Бургаско: Строителите влязоха в най-пострадалите къщи

Общо 180 хил. лв. са отделени за ремонтите на наводнените домове в Община Камено

09.11.2017 | 16:35 Редактор: Велислав Филипов
След потопа в Бургаско: Строителите влязоха в най-пострадалите къщи

Две седмици след опустошителните наводнения в община Камено, днес строителни бригади влязоха в най-пострадалите къщи. С пари, събрани от есемеси в кампанията на БЧК, ще бъдат ремонтирани по две стаи на най-засегнатите семейства, за да има къде да посрещнат зимата. След снощния дъжд с. Ливада отново е затънало в лепкава кал, а строителите от сутринта са започнали работа.

По думите на Александър Христов, собственик на строителна фирма, трябва в най-кратък срок да се свърши всичко, за да има хората къде да живеят през студения сезон. Рано сутринта обществен съвет, съставен от пострадалите от наводненията жители на селото, определи кои да бъдат първите ремонтирани къщи.

"Би следвало да бъдат отремонтирани всички наводнени къщи. Броят им е накъде около 30", каза председателят на обществения съвет в с. Ливада Елена Атанасова.

След като приключат работа в село Ливада, строителните бригади ща бъдат пренасочени към селата Черни връх и Полски извор. Общо 180 хил. лв. са отделени за ремонтите на пострадалите домове в Община Камено.