Протест в центъра на София заради ремонта на "Дондуков"

Протестиращите ще закачат граждански договор с исканията си пред Столична община

08.06.2017 | 19:26 Редактор: Жанета Нейкова
Протест в центъра на София заради ремонта на

Неправителствени организации на протест в центъра на София. Те искат да защитят правото на хората да живеят в един по-мобилен, безопасен и зелен град. Организаторите от "Спаси София" се обявиха срещу решението дълго чаканият ремонт на булевард "Дондуков" да се осъществи без да се премахнат паветата.

Протестът стартира от Министерски съвет, където някои от протестиращите са дошли с велосипеди и това не е случайно. Те настояват да бъде запазен проектът, при който велоалея да бъде прокарана по ремонтиращия се булевард "Дондуков".

Основното искане на протестиращите е настилката да бъде направена качествено, без значение каква е тя. 

Шествието ще продължи по булевард "Дондуков", след това по булевард "Васил Левски" и накрая по улица "Московска", където се намира Столична община. Там протестиращите ще закачат граждански договор, с който ще заявят своите искания. 

Именно от "Московска" 33 излязоха с официално становище към медиите, че исканията ще бъдат спазени и вече се работи по тях. 

Като допълнение ще се осигурят острови за трамваите, така че слизането и качването в превозните средства от градския транспорт да е безопасно, а и настилката да се запази с цялата си автентичност. 

На протеста има и засилено полицейско присъствие.