Напрежение в БСП: Разделя се парламентарната и партийна власт

Поне половината депутати в партийното ръководство се очаква да бъдат отстранени

14.05.2017 | 14:25 Редактор: Иван Берберов
Напрежение в БСП: Разделя се парламентарната и партийна власт

Ново напрежение в червените редици. Този път на заседанието на националния съвет на БСП.

Очаква се председателят на партията Корнелия Нинова да предложи изключително големи промени в изпълнителното бюро, което е тясно оперативното ядро на партията.

Целта на Нинова е да разграничи депутатските места от ръководството на партията. В момента в изпълнителното бюро освен нея има още 15 души, от които 10 са депутати.

Поне половината от тях се очаква да бъдат извадени от партийното ръководство, което със сигурност ще породи сериозно напрежение.

Очаква се Красимир Янков, член на изпълнителното бюро и депутат, да бламира решението на Нинова и да изгуби депутатското си място. 

Още миналата седмица той даде заявка, че не е съгласен с това нейно намерение. А по неофициална информация той се опитва да организира и вътрешната опозиция в столетницата, като привлече и други противници на Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП отказа да мотивира предложенията си в началото на заседанието, което беше открито за журналисти. Тя предпочете да съсредоточи изказването си върху критика към новото правителство.

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR