Кранчетата на топлата вода трябва да останат затворени

От "Топлофикация" напомниха, че дори да тече само студена вода, ако бъде пусната през крана за топла, тя ще бъде отчетена в сметката

09.05.2017 | 21:00 Редактор: Василена Василева
Кранчетата на топлата вода трябва да останат затворени

Точно в полунощ на 9 май топлата вода в половин София беше спряна. Причината е планов ремонт, който ще приключи на 19 май. От "Топлофикация" уточниха, че ремонтът ще е изцяло за сметка на дружеството, но обезщетения няма да има.

Освен по време на настоящия ремонт, който ще приключи след 10 дни, топлата вода в кварталите, които се захранват от ТЕЦ "София-Изток", ще бъде спряна и през първите седмици на август.

Ремонтът се налага заради голямата авария в началото на годината, когато доста от столичните квартали останаха на студено.

Междувременно софиянци погледнаха на темата от различен ъгъл. Докато едни тръгнаха да се запасяват с кани за топлене на вода, бързовари и поточни бойлери за мивка, то по-изобретателните предложиха варианти как хем да се къпем с топла вода, хем да не се налага да се харчим.

По-отзивчивите, които имат бойлер пък решиха да се възползват от ситуацията и по този начин да стоплят междусъседските си отношения.

В същото време от "Топлофикация" София напомниха, че кранчетата на топлата вода трябва да останат затворени. Те поясниха, че дори от чешмата да тече само студена вода, ако я пуснем през крана за топла, тя ще бъде отчетена в сметката, тъй като водомерът все пак ще се завърти.