Актьор: Избирателите са като комар, който не спира да жили въпреки шамарите

Нешка Робева, Теодор Елмазов и Иван Ласкин коментираха защо трябва да гласуваме

26.03.2017 | 19:23 Редактор: Жанета Нейкова
Актьор: Избирателите са като комар, който не спира да жили въпреки шамарите

Днес прочетох една история в социалните мрежи: Няма как да се справиш в Африка с комара, който е влязъл в тъмната колиба. Ти не го виждаш къде е, удряш шамари, но той продължава да жили. Днес се усетих точно като такъв комар! Това заяви в извънредното изборно студио на Bulgaria ON AIR актьорът Теодор Елмазов. 

"Трябва да се гласува, трябва да търсиш това, което мислиш, че трябва да се случи", призова той. 

Елмазов, заедно с актьора Иван Ласкин и треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева коментираха как гласуват днес българите и какъв процент е избирателната активност сега, в сравнение с предишните избори.

Иван Ласкин каза, че не се занимава със статистиката, защото неговата собствена твърди, че трябва да се гласува и това действие показва освен граждански дълг, а и любов към страната.

"Аз гласувах, защото уважавам държавата си, макар че, вероятно след 2 месеца ще се проведат нови избори", смята Ласкин.

Теодор Елмазов визира процентите в избирателната активност като каза, че днес в 14.30 часа тя е достигнала с 10% повече от тази през 2014 година. 

"Значи, все пак има някакво развитие, напредък. Хората започват да се осъзнават и не е заради санкциите за задължителното гласуване. Гражданите усещат правото на вот като някакъв важен акт", сподели актьорът.

Гостите в изборното студио коментираха и темата за напрежението между България и Турция. Нешка Робева попита защо трябва да скачаме срещу турците?

"За да ни превземат ли? И чак тогава ще се обединим и отново ще се усетим българи, понеже ще насочим срещу някого гнева си..."


Всичко, което трябва да знаете за вота – на Facebook страницата ни!