Временните резултати от изборите - очаквани

Предварителните прогнози за вота се оправдават, коментираха събеседници в изборното студио на Bulgaria ON AIR

26.03.2017 | 18:03 Редактор: Мария Аладжова
Временните резултати от изборите - очаквани

Временните резултати на вота оправдават предварителните прогнози, сочени в различни социологически проучвания. Това коментира в изборното студио на Bulgaria ON AIR - "44-Ти/Те" бизнесменът Кен Лефковиц.

"Силите са равномерни, така че няма причина да има голяма промяна, а приликата е с това, което стана с Холандия", посочи той. 

Журналистът Владимир Береану обаче категорично отхвърли това твърдение, като поясни, че сходство между конфликта на Реджеп Ердоган с холандското правителство и напрежението на границата у нас всъщност няма.

"Спорът не Ердоган е с големите западни демокрации. България нито го интересува, нито го вълнува", заяви Береану. По думите му с реакцията си спрямо България турският президент е искал да прибави към народните симпатии в Турция преди референдума за президентска република.

Береану обаче се съгласи с Лефковиц, че резултатите от тези парламентарни избори няма да доведат до съществена промяна в държавата:

"Основният ни проблем в България е изключителната корупция. Ние имаме две отделни икономики - пазарната икономика на бизнесмени и другата икономика на крадене от общински и държавни пари. За това нещо нямаше такава дискусия в предизборната борба", анализира журналистът.

В разговора участва и д-р Акрам Наюф, от Асоциация "Свободна Сирия". Той защити тезата, че проблемът с бежанците от Близкия Изток се използва от партиите за целите на предизборната кампания.

"Има агресивност и в двете кампании - и тук, и в САЩ. Популизъм и много такива неща, които не помагат за общите интереси на българския народ, а само за личните и партийните интереси".

Вижте пълния разговор: