Бивши депутати: Новите да извършат истинска промяна, не само да говорят

Блогър и майка на дете с увреждане поискаха реформи в образованието и здравеопазването

26.03.2017 | 17:40 Редактор: Тодор Петров
Бивши депутати: Новите да извършат истинска промяна, не само да говорят

Бившите народни представители Юлиана Дончева и Калина Крумова призоваха за реални действия и истинска промяна от бъдещите депутати. В изборното студио на Bulgaria ON AIR Дончева посочи, че този път е гласувала за "реална промяна, защото вече не можем да даваме Румъния за пример".

"Смущава ме, че избирателната активност е ниска. Нека този път станем свидетели на истинска промяна, а не само на ораторски умения. В миналото НС имаше депутати, които се държаха нагло. В България стана практика да се извинява неизпълнението на програмата с коалиционния партньор", коментира тя.

Според нея има и съвестни хора в НС, но във фокуса на медии и избиратели са недобросъвестните народни представители. 

Калина Крумова отбеляза, че ако избирателната активност се запази ниска, всички недоволни трябва да се сърдят на тези, които не са гласували, а не на избраните политици. 

"Имам горчивото усещане, че бидейки представители на властта, голяма част от хората забравят, че битката е на човешка гледна точка, невинаги на програми. Когато Валя или друга майка потърси политик, това не е политизиране на проблема, а търсене на решение", заяви тя.

Валентина Христова, която е майка на дете с увреждане, настоя, че очаква от новата власт да вземе присърце хората с увреждания като цяло. "Да не забравят, че когато навършат 18 години децата остават деца. Нещата след 18-годишна възраст далеч не са розови", каза тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Закон за личната помощ ще реши много проблеми", категорична бе Валентина.

Блогърът Мария Пеева обяви, че очаква промени в образованието и затова ще се работи много след изборите. 

"Започва кампания, която ще цели такива реформи. Ще се борим за такава промяна. Политиците трябва да направят така, че децата ни да искат да останат в България", коментира тя.

Всичко, което трябва да знаете за вота – на Facebook страницата ни