Bulgaria ON AIR стана свидетел на нарушение в изборна секция в Бурса

Безплатен вестник със заглавие "България пред тежък избор" е бил стоварен в двора на училището, където се провежда гласуването

26.03.2017 | 17:06 Редактор: Жанета Нейкова
Bulgaria ON AIR стана свидетел на нарушение в изборна секция в Бурса

Изборите в Бурса протичат под изключително напрежение и с множество злоупотреби и нарушения. 

Екипът на Bulgaria ON AIR предава изборната ситуация в секцията в един от кварталите в Турция. Там са дошли да гласуват най-голям брой български изселници. Камерата на Bulgaria ON AIR стана свидетел на нарушение в нея. 

Следобед, в двора на училището, където е разположена изборната секция, бяха стоварени купчини с вестник, който, по думите на някои от хората, е партиен. Той е брой "нулев" и се разпространява безплатно. 

На първата му страница има заглавие "България пред тежък избор", заедно със снимки на две политически формации.

Екипът на Bulgaria ON AIR сигнализира за това председателя на изборната секция. Полицията също е предприела мерки. 

Шестима полицейски служители на турската полиция ще охраняват конкретно тази секция, други служители на реда следят за реда и по останалите изборни секции в цяла Турция. На няколко пъти органите на реда е трябвало да се намесват в изборния процес заради нарушения и нахлуване на избирате в секциите.

Активността в страната е много висока. Опашката с желаещи да гласуват е голяма, някои хора чакат от 4 часа своя ред да дадат вота си. 

Ситуацията до някаква степен бе овладяна, тъй като гласоподавателите бяха разделени на две групи в конкретната секция в турския квартал.

Едната - на хората, които не са се записали предварително, че имат желание да гласуват и втората - на тези, които са го направили. Това прави общо 127 души, записани по-рано. 

Към този час гласувалите в тази секция вече надхвърля 500.