Една дума може да преобърне цяла кампания и имиджа на политик, твърди специалист

Вяра Генова, експерт по реторика и комуникация, коментира пред Bulgaria ON AIR какво ни казват политиците чрез словата си

26.03.2017 | 10:57 Редактор: Жанета Нейкова
Една дума може да преобърне цяла кампания и имиджа на политик, твърди специалист

При арсенала от средства за въздействие върху електората, словото е един от най-важните инструменти за борба за последователи. Специалистът по реторика и комуникация Вяра Генова гостува в изборното студио на Bulgaria ON AIR, за да коментира какво ни казват политиците със словата си.

"Допускането на грешки е нормално за политиците, въпросът е да не са фатални. Една дума може да обърне цялата кампания или да срине имиджа на дадения политик", отбеляза експертът.

Генова твърди, че словото е един от най-важните инструменти в политиката, тъй като то е действие.

"Политикът трябва да убеждава електората, гражданите, не само в предизборна ситуация, но и когато работи в парламента. Той трябва да обяснява собствените си действия", посочи специалистът по реторика и комуникация.

Вяра Генова коментира и поведението на чуждестранните политици като визира тези в САЩ. Тя каза, че школата в Съединените щати е много сериозна и там всеки политик преминава през много сериозно обучение в говоренето и в промяна на външния вид.

"В България не стоят точно така нещата, продължи тя. Ние сме малко по-естествени, но това не означава, че няма хора, които се справят добре в работата си".

Генова посочи, че невинаги сложното слово е най-добрият избор.

"Понякога идеите трябва да се кажат по по-прост начин, така че бързо да достигнат до съзнанието на избирателя", заключи тя.