Изборите през погледа на младите

Политологът Илия Плачков е оптимист, че ще има стабилно правителство

26.03.2017 | 08:52 Редактор: Луиза Божинова
Изборите през погледа на младите

Да превърнеш частното в общо и общото в частно - това е идеята да бъдеш добър политик. Да знаеш, че можеш да владееш и да се бориш за най-доброто и същевременно да превърнеш това, което иска народът в твоя лична мисия.

Това каза Илия Плачков от Студентски клуб на политолога в СУ. Той е оптимист, че ще има стабилно правителство, а по отношение на това дали следващият кабинет ще си изкара мандата, Плачков посочи, че първо трябва да се види какво ще бъде правителството, както и да се вземе предвид ситуацията в Европейския съюз.

"Най-правилно е да има стабилност в държавата, надявам се правителството, независимо в каква коанфигурация ще бъде, да е стабилно", каза гостът в студиото на Мартина Ганчева и Владимир Сиркаров.

Плачков е на мнение, че българските политици трябва да се допитват повече до експерти, за да могат да взимат по-добри решения.

На въпрос защо има скептицизъм сред младите хора, Илия Плачков отговори, че е трудно да придобиеш активна позиция като млад човек, защото си обграден от едно общество, което през годините е претърпяло много голямо разочарование, съответно трудно е то да повярва. 

"Но ние младите трябва да бъдем искрата, която да дава възможност за развитие", заключи той пред Bulgaria ON AIR.