Безпроблемно протичане на изборния ден очакват в столично училище

Членовете на избирателната комисия се надяват да бъдат бързи и организирани в предаването на бюлетините

26.03.2017 | 07:25 Редактор: Тодор Петров
Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Изборният ден в столичното 131 СОУ "Климент Тимирязев" в "Младост" 4 започна точно в 7:00 часа, а избирателните комиси бяха малко преди това на своите места, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

В училщето има цели 26 избирателни секции, пред всяка от тях има залепено табло, на което е показано как се гласува. Посочени са служебните телефони на районната избирателна комисия и районното МВР, където гражданите могат да подават сигнали за нарушения.

Наско Малинов е един от членовете на избирателната комисия в класната стая, която посети екип на Bulgaria ON AIR. За пръв път участва в избори като член на комисия на последния президентски вот.

"Денят започва с усмивки, надяваме се, че така и ще завърши. Все още нямаме никакви притеснения за изборния ден. Нямам притеснения за предаването на изборните книжа. Просто трябва да бъдем бързи и организирани", сподели Наско.

Часовникът в класната стаята все още показва старото часово време и е с един час назад. Въпреки това от избирателната комисия вече очакват първите гласоподаватели.