Задушливата миризма в операта изчезна, не откриха източника

Днес всички представления се играят по план

19.03.2017 | 13:55 Редактор: Тодор Петров
Задушливата миризма в операта изчезна, не откриха източника

Представленията в Софийската опера и балет днес се играят по план след снощната евакуация. Рано сутринта беше направена втора проверка в сградата, но не беше открит източникът на задушливата миризма, която наложи евакуацията на 600 души от операта.

Източникът не е открит, но днес няма и следа от задушливата миризма. Голяма част от зрителите изобщо не са я усетили и при първоначалната покана да се евакуират от залата са помислили, че това е част от представлението.

Едва след втория път са разбрали, че наистина става дума за сериозна евакуация и са напуснали залата напълно спокойно и без паника, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Две замервания са показали, че няма никаква опасност и днес всички представления се играят напълно нормално и по график. Зрителите, които вчера бяха евакуирани, ще могат да гледат постановката "Княз Игор" отново на 1 април. Билетите ще важат без презаверка.

Националната опера и балет вече посрещна първите си гости . Днес в 11 часа бяха изиграни две представления, предназначени специално за деца - "Концерт за бебоци" и "Рейнско злато". Нито една от майките, които доведоха децата си, не се притесняваше от случая, а много от тях не знаеха за казуса от снощи.