Герджиков категорично отрече да е заплашвал Георги Костов

На Националното съвещание на МВР представиха новия главен комисар - Георги Арабаджиев

24.02.2017 | 13:50 Редактор: Жанета Нейкова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Днес служебният министър-председател Огнян Герджиков категорично заяви, че не е заплашвал вече бившия главен секретар на МВР Георги Костов. Ръководството на МВР и шефовете на областните дирекции се събраха на Национално съвещание в София днес, на което присъства и служебният премиер. 

За пореден път служебният министър на вътрешните работи имаше възможността да коментира рокадите във вътрешното ведомство. Той заяви, че повече не желае да говори за медийните изяви на Георги Костов.

Пламен Узунов каза още, че цени неговия професионализъм, но освобождава Костов за това, че се е опитвал да оказва политически натиск.

На Националното съвещание на МВР присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров, както и шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. 

Представен бе и новият изпълняващ длъжността главен комисар. Това е Георги Арабаджиев, който ще отговаря и за провеждането на изборите на 26 март, които бяха основна тема на срещата. 

Стана ясно, че по време на гласуването ще има видимо полицейско присъствие в цялата страна. Вече се работи и за това да няма купуване и продаване на вот.

През следващия месец ще се изчистят някои неточности в работата на службите, които да направят изборите честни.