Остри реакции от десните, ревизията на Герджиков била димна завеса

Целяла да отклони вниманието от случващо се на срещата на върха на НАТО

17.02.2017 | 13:24 Редактор: Тодор Петров
Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Първите реакции от десните формации след отчета на служебния премиер Огнян Герджиков са доста негативни. Бившият министър на здравеопазването Петър Москов, както и военният ексминистър Николай Ненчев обясниха, че ревизията е димна завеса и цели да отклони вниманието от всичко случващо се на срещата на върха на НАТО в Брюксел. 

Според тях Герджиков се опитва да направи услуга на БСП, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

От Нова република на Радан Кънев и Трайчо Трайков също разкритикуваха доклада. Според тях служебният премиер е влязъл в ролята на говорител на прокуратуирата без да изнесе конкретни данни. За момента все още няма реакция от ГЕРБ, но се очаква такава.

По-рано днес Огнян Герджиков обяви, че ревизията на кабинета "Борисов 2" е показала забавени и нагласени обществени поръчки в половината от министерствата. С най-много нарушения са военното и регионалното ведомство.

Междувременно стана ясно, че по-скоро се говори за забавяне на финансовите плащания от Европа, а категорично няма опасност от спиране на европари, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Служебното правителство обяви, че проверките продължават. Според експерти, за да може да се провери щателно една обществена поръчка са небходими 2-3 месеца.