Какво предвиждат от РБ в предизборната си платформа?

Те предлагат да няма социални плащания за необразованите и да се създаде българска национална доктрина

11.02.2017 | 17:14 Редактор: Ирина Георгиева
Bulgaria ON AIR, Архив

Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват. Всеки българин има равни права и задължения към държавата, заяви пред медии Димитър Делчев от "Движение България на гражданите", член на Националния координационен съвет на РБ, съобщиха от пресофиса на ДБГ.

Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн. лева, а близо 50 процента от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20 процента с основно образование също, е цитирал публични данни Делчев.

Нашето предложение ще спре този омагьосан кръг едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, след това да взема помощи за безработица и да тежи на социалната система, посочил още той.

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, е заявил Костадин Марков от СДС, член на Политическия съвет на РБ, цитиран в съобщението.

Прочетете още за предложенията на РБ в Dnes.bg