ГЕРБ и БСП в спор за плажове и бавене на време

Социалистите обвиниха управляващите, че се раздават плажове на близки до партията фирми

09.01.2017 | 21:22 Редактор: Ирина Георгиева
ГЕРБ и БСП в спор за плажове и бавене на време

БСП обвини ГЕРБ, че раздава плажове на близки до партията фирми, както и че искат да бавят времето до назначаването на служебно правителство. 

Отговорът на управляващите не закъсня, като обвиниха социалистите в популизъм и неверни твърдения.

Съмнението на БСП в неправомерното раздаване на концесии за плажове се засилило след публикации в пресата за служителка, която определяла плажните концесии в Министерството на туризма. 

"Умишлено съм сложил тук от благоприличие една лепенка върху снимката на въпросната секс-бомба. Една дама, която стана известна с участие в еротични фотосесии, сега се оказва, че разбира и от плажни концесии", коментира депутатът от БСП Атанас Зафиров.

"Аз се чудя да се смея ли изобщо. Манекенка била, финансист в министерството на туризма. Извинявам се много, ама многообразието на българските имена у нас дава възможност за съвпадение на имена", отговори министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

Ангелкова каза още, че концесии се дават сега, за да не останат плажовете безстопанствени през лятото. 

От ГЕРБ пък отхвърлиха твърденията на БСП, че се опитват да удъжлат работата на парламента, като изтъкнаха че светкавично вкарват промени в Изборния кодекс. 

"Да, по принцип винаги с моите колеги сме били на мнението, че Избирателния кодекс не се променя преди избори и не трябва да се пипа. Но, ние сме в една ситуация ад хок", заяви народният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

Още утре депутатите на ГЕРБ ще се опитат да прокарат в правната комисия референдума иницииран от Шоуто на Слави. В четвъртък депутатите от мнозинството ще внесат и свой законопроект за прилагане на мажоритарната система.