Нормализира се обстановката в Русенско

Само едно населено място все още е без ток

07.01.2017 | 14:11 Редактор: Ирина Георгиева
Нормализира се обстановката в Русенско

Обстановката в Русенско се нормализира. Само едно населено място все още е без ток, но до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено и там. Изпратени са два екипа на военните, които да помогнат на техниците.

Пътят към София е отворен за всички превозни средства, но все още са затворени направленията към Разград и Силистра. 

През граничен пункт "Дунав мост" се пропускат, както леки коли, така и ТИР-ове.

"Очаквайте обаждане кога ще можете да продължите. Най-добре завъртете." Така екипите на полицията посрещаха тази сутрин шофьорите на тежкотоварни камиони на изхода към Бяла. Снощи пътят бе отворен само за леки автомобили и автобуси, а ТИР-овете изчакваха на опашка.

"Движението може да се пусне днес, а може - и да не се. Тук сме от вчера, стоим и чакаме. А докога - не се знае. Как е? Като в кабина, на студ, в очакване", коментира един от шофьорите.

По-късно пътят към Бяла беше отворен за всички превозни средства за разлика от направленията към Разград и Силистра.

Пътищата са почистени от страна на Русенска област, но в съседните области все още са затворени. Остава бедственото положение и в община Сливо поле, което обаче областният управител намира за ненужно. 

"Преценявам, че на територията на Областта не биваше да се обявява бедствено положение и не съм го направил. Положението и в останалите общини не е по-различно, отколкото тук", коментира той.

След извънредно заседание на щаба за грипната епидемия е взето решение ваканцията за учениците да се удължи за цялата област до сряда включително. Децата ще бъдат на училище отново в четвъртък.