Теменужка Петкова: 75 хил. абонати в страната са без ток

Най-засегнати са тези в районите на Добрич, Силистра и Шумен

07.01.2017 | 13:23 Редактор: Ирина Георгиева
Теменужка Петкова: 75 хил. абонати в страната са без ток

75 хил. абонати в 295 населени места в страната са без електричество. Най-засегнати са тези в районите на Добрич, Силистра и Шумен. Там без ток са 242 населени места.

"Най-тежко е положението на територията на Енерго-Про. Това са областите Силистра, Шумен и Добрич. Причина за това е повреда в 68 далекопровода, които захранват 242 населени места. Невъзможността да се отстрани повредата до този момент е свързана със затруднения достъп до тези електропроводи. Тази нощ колегите от Енерго-Про работиха на място, но за съжаление не успяха да достигнат до увредените електропроводи", обясни министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

"По отношение на EVN населените места, които са без електрозахранване към този момент са 50 като най-много са населените места на територията на област Сливен - приблизително 10 хил. абоната са без електрическо захранване. Там работят 30 екипа и мисля, че ситуацията е в рамките на нормалното", добави тя.

"На територията на ЧЕЗ късно вечерта бяха отстранени всички повреди. За съжаление сутринта в 5:00 часа отново се получи една авария, която остави без електрическо захранване 3 населени места", заяви още министърът в оставка Петкова.