След полет от Лондон: Нашенци посрещнаха Нова година без багажа си

Двама от пътниците разказаха историята си пред Bulgaria ON AIR

01.01.2017 | 10:28 Редактор: Ирина Георгиева
След полет от Лондон: Нашенци посрещнаха Нова година без багажа си

Нова година без багаж. Самолет на нискотарифната компания EasyJet от Лондон кацна до София без куфарите на пасажерите. Причината е, че багажът не бил натоварен в британската столица.

Двама от пътниците разказаха историята си пред Bulgaria ON AIR.

Татяна и Александър отиват на гости при дъщеря си в Лондон, за да празнуват заедно Коледа. Връщането обаче не е толкова безпроблемно.

Самолетът на авиокомпания EasyJet, изпълняващ полет от Лондон до София, кацна късно вечерта на 30 декември, но без багаж.

"В 23:50 излетяхме и всичко беше добре. Полетът беше нормален. Кацнахме на летище София. Личният багаж си го получихме на лентата и се появи, че чакаме другия багаж. Обаче другият - не се получаваше. След час и малко започнахме да повдигаме въпроса. На 180 души да не качат багажа в Лондон", разказа Александър.

"Никой не можа да ни даде обяснение какво се случва. След около два часа от летище София дойдоха да ни кажат, че багажът е в Лондон", добави Татяна.

Освен коледните и новогодишните подаръци, в куфарите са и лекарствата на мъжа.

"Ето, за 180 лева съм си купил лекарства - за сърце, за захар и т.н., които са ми необходими. Имах резервни за един ден, но сега са празници. Нова година е", заяви Александър.

От българската фирма, сочена като оператор Наземно обслужване на полетите на авиокомпанията, обясниха пред Bulgaria ON AIR, че тежките атмосферни условия на летище Гетуик и мъглата са довели до закъснение на полета и проблеми с натоварването на багажа на пасажерите.

"Действително видяхме, че летището е много натоварено, но все пак смятам, че компаниите в тези натоварени дни, е необходимо да си вземат необходимите мерки, а не да се върнем без багаж", заяви Татяна.

Семейството вече е написало жалба до компанията. Смята да отнесе случая и до Транспортното министерство. 

По-късно багажа на част от пътниците от злополучния полет все пак пристигна в София.

Вижте всичко по темата във видеото: