Деца дариха храна и дрехи на пострадалите в Хитрино

На Нова година няма да има тържества в селото

30.12.2016 | 13:27 Редактор: Ирина Георгиева
Деца дариха храна и дрехи на пострадалите в Хитрино

Хранителни помощи се раздават от самото начало на трагичния инцидент в Хитрино. Това ще продължи докато е необходимо, твърдят от БЧК-а, които активно помагат в разпределението на храната.

За днес има подготвени 620 порции, а менюто е пиле с ориз, хляб и меденка за десерт, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Междувременно стана ясно, че днес по-късно ще бъдат доставени консервените храни и бурканите от Българската хранителна банка до най-тежко пострадалите хора, които нямат възможност да дойдат в склада за раздаване на провизии.

В склада иначе има и храни, изпратени от хора, които са решили да подпомогнат жителите на Хитрино. По закон обаче не могат да им бъдат давани, освен с изричното им съгласие заради процедури, които трябва да бъдат спазени.

Най-човечни преди празниците обаче се оказаха децата. Те също са дарили храна за нуждаещите се в селото. 

"Последната доставка е с помощи от деца. Идва от Смолян от клуб "Родопски скаут". Те са организирали събирането и изпращането. Това са главно трайни хранителни пакети и дрехи, което ни зарадваха изключителни много", разказаха от Червения кръст.

"През целия период имаме събрани дарения, които се изпращат от различни училища от цялата страна", добавиха от БЧК-а.

На Нова година няма да има тържества в Хитрино. Възможно е от менюто меденката да бъде заменена с парче торта, така че хората да усетят, че е празник.

Днес се погреба и последната жертва, която загина при трагичния инцидент в селото.