Плевнелиев към Путин: Нашите сърца скърбят заедно с Вас

В съболезнователното си писмо българският държавен глава подчертава, че болката от загубения човешки живот е споделена

25.12.2016 | 16:16 Редактор: Ирина Георгиева
Плевнелиев към Путин: Нашите сърца скърбят заедно с Вас

Българският президент Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до руския си колега Владимир Путин по повод трагедията с разбилия се край Сочи руски самолет, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

"Mоля приемете моите и на целия български народ съболезнования за загиналите в самолетната катастрофа с военен самолет, прелитащ над Черно море с руски артисти, журналисти и военнослужещи. Навръх светлия празник Коледа, който българите празнуват днес, нашите сърца скърбят заедно с Вас, с близките на загиналите и с целия руски народ", заявява президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Dnes.bg.

В съболезнователното си писмо българският държавен глава подчертава, че болката от загубения човешки живот е споделена и че тя ще направи приятелството между българския и руския народ още по-силно.

Министърът на културата Вежди Рашидов също изпрати съболезнователна телеграма до руския си колега Владимир Медински.

Припомняме че, рано тази сутрин самолет на руското министерство на отбраната изчезна от радарите след излитането си от Сочи. По-късно беше съобщено, че машината се е разбила в Черно море, а всички на борда й са загинали.

Заради трагедията президентът на Русия Владимир Путин обяви понеделник, 26 декември, за национален ден на траур.