Дядо Коледа пристигна с училищен автобус в Рудозем

Когато не раздава подаръци, добрият старец лично вози децата от селата в общината до училището в миньорското градче

23.12.2016 | 15:12 Редактор: Ирина Георгиева
Дядо Коледа пристигна с училищен автобус в Рудозем

В Рудозем дядо Коледа пристигна с училищен автобус. Когато не раздава подаръци, добрият старец лично вози децата от селата в общината до училището в миньорското градче.

От седем години Бисер, който е шофьор на училищен автобус влиза в ролята на Дядо Коледа. Решил го сам съвсем спонтанно.

"Направих го така като на шега. Взех си един костюм назаем, облякох се без да казвам нищо на жена ми. Влизам в стаята в спалнята и и казвам "Добро утро, Дядо Коледа пристига". И тя се зачуди какво да прави и каза: "Толкова години сме заедно и сега разбрах, че не си добре", разказа Бисер Овчарски.

И преди седем години, и сега преобразяването му е водено единствено от любов към децата 

"Това го правя, защото обичам децата и искам по всякакъв начин да ги зарадвам. Радваме като видя усмивката, така искри в очичките. Иска да те пипне, иска да те докосне", споделя Бисер Овчарски.

Първите години шофьорът купувал от заплатата си лакомства и малки подаръчета за децата, които вози. Мълвата за добрината му обаче бързо се разнесла и днес в начинанието му помагат доста съграждани. 

"Те сами ме намират и казват: "Ето знам, че ще го направиш". Това е много благородно, много хубаво и събрах - 280 пакета направихме", каза Бисер Овчарски.

Бисер така добре влиза в ролята си, че макар и да вози децата всеки ден от години, повечето от тях днес не го разпознават. 

"Вярвам, че това е истинският Дядо Коледа и е дошъл да ни вози", споделят те.

Най-голямата награда за 60 годишният шофьор е детска прегръдка, целувка и разбира се коледна песен.