Борисов: Нещастието прави хората по-добри

Премиерът в оставка се срещна с евакуираните хора от Хитрино

13.12.2016 | 17:02 Редактор: Мария Аладжова
Борисов: Нещастието прави хората по-добри

След Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов посети и Тимарево. Днес там се проведе среща, на която присъства и кметът на разрушеното село Нуридин Исмаил

Борисов се срещна с голяма част от евакуираните хора и им обеща да възстанови в най-скоро време къщите, а също така ги призова да направят обществен съвет, с който да определят как ще бъдат разпределени отпуснатите от държавата средства за засегнатите от инцидента.  

Към селото пътуват фургони за хората, които са останали без домове. Премиерът в оставка нареди най-напред да бъде възстановен стадионът и заяви, че са подготвени бригади, които да разчистят улиците. 

"Нещастието прави хората по-добри. Нека оставим тези, които са виновни, да ги осъдят, ние да си проявим човещината, да си оправим селото и да се върнем към нормален живот", каза той на срещата.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк