Осман Октай: Партиите не анализираха конфликта между гражданите и политическата класа

ДСБ влезе в правителството, за да го свали от власт, категоричен е журналистът Юлий Москов

16.11.2016 | 15:50 Редактор: Тодор Петров
Осман Октай: Партиите не анализираха конфликта между гражданите и политическата класа

"Като слушам дебатите в деня на тревожната оставка имам чувството, че политическите лидери въобще не са си направили анализ от гласуването на референдума. Това трябва да се изведе на преден план. 3,5 млн. души са много повче от 2 млн., които гласуваха за Радев и 1 млн., гласували за Цачева", посочи Осман Октай в извънредното студио на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че не е чул нито един сериозен анализ от конфликта между гражданите и политическата класа на прехода. 

Той добави, че две години ДПС се опитва да се върне във властта. "Бяха агресивни, защото са в изолация. С кандидатурата на Пламен Орешарски те изградиха мостове за бъдещо управление с БСП", убеден е Октай.

Според него партия ДОСТ е имала влияние само върху гласоподавателите в Турция. "В Дулово, Кубрат и Исперих хората гласуваха за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ", отчете гостът на телевизията.

Осман Октай е на мнение, че вече много турски избиратели припознават основни политически партии

Журналистът Юлий Москов настоя, че поведението на ДСБ е нечестно и подло. "Те влязоха в правителството с една задача - да го свалят от власт", категоричен е Москов.

По думите му войната срещу правителството се е водила най-вече от лидера на ДСБ Радан Кънев. "Още тогава правителството беше загубило мнозинство в парламента", отчете журналистът.