Красимир Янков: Борисов да си отговори дали народът го иска за премиер

Ще предложим решения и ще се борим да бъдем първа сила на предсрочните избори, каза той пред Bulgaria ON AIR

14.11.2016 | 19:14 Редактор: Тодор Петров
Красимир Янков: Борисов да си отговори дали народът го иска за премиер

За Борисов нещата изглеждат много просто, но му обръщам внимание, че този вот беше предизвикан и от него с поставянето на карта на неговата оставка. Да анализира сериозно резултата на Цачева и да има предвид, че 30% от вота е технологичен. Да си отговори на въпросите дали българският народ иска той да е премиер и дали иска Борисов да се занимава с политика. 

Това каза депутатът от БСП Красимир Янков в студиото на Bulgaria ON AIR. По думите му покаянието и театралните гротески на кандидат-президента на ГЕРБ са показали, че не могат да формират мнението на хората.

Красимир Янков препоръчва премиерът трезво да прецени ситуацията, да бъде отговорен и да не прави опити да дестабилизира страната. Според него ГЕРБ има огромна вина българските политици да бъдат недолюбвани от народа си.

"Радев вече е обединител на нацията. Имаме основен принос като политическа партия, но решението е на нашите съграждани. Радев в израствал йерархично, той е чист от вземането на политически решения. Патриотичното му чувство и това, че демонстрира чуваемост към народа, ще е основно при вземането на решения", каза гостът на Bulgaria ON AIR в коментар на спечелините от Румен Радев президентски избори.

Социалистът посочи, че партиите имат функция да предлагат решения и политики. В тази връзка от БСП ще разчитат за предсрочния вот да предложат конкретни решения и да търсят подкрепата на хората за тези решения. 

"За следващите избори ще предложим конкретни политики за излизане от кризите в секторите. Борим се да бъдем първа политическа сила и да сформираме кабинет. Ние сме партия, която ще търси подкрепата на сънародниците ни. Не се договаряме с политически централи", каза още Янков.

Той обяви, че от БСП ще проведат диалог в партията и с гражданското общество за мажоритарната избирателна система и още веднъж подчерта, че БСП е готова за предсрочни избори.