Президентска среща: Радев и Плевнелиев готови за служебен кабинет

Не сме обсъждали имена, категоричен е новоизбраният държавен глава

14.11.2016 | 16:00 Редактор: Тодор Петров
Президентска среща: Радев и Плевнелиев готови за служебен кабинет

Избраният за президент Румен Радев влезе за първи път на "Дондуков" 2. Той се срещна с действащия държавен глава Росен Плевнелиев, а разговорът им продължи повече от час при закрити врата. 

Срещата, която трябваше да бъде протоколна и да продължи 20-30 минути, се проточи повече от час. От изявлението на Румен Радев след визитата стана ясно, че той и Росен Плевнелиев имат волята да съставят заедно следващия служебен кабинет, ако се стигне до такъв, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от президентството.

Конкретни имена към момента не са обсъждани, но въпреки това двамата са готови да си сътрудничат, ако се стигне дотам. Самият Румен Радев призова да се изчака, тъй като все пак е възможно в Народното събрание да се сформира друг кабинет.

"Категорично имена не сме обсъждали, нека да не бързаме. Предстои оставката на правителството да бъде разгледана в сряда. След това президентът влиза в своите правомощия по конституция за консултации с партиите и връчване на мандата", коментира ген. Радев.

Той отказа да коментира и на какъв екип от съветници ще разчита при влизането си на "Дондуков" 2. Според него все още е рано и има време той да реши кой точно ще го съветва по време на неговия мандат, който ще започне на 22 януари.

Снимка: Олег Попов