Официално: Поражение за ГЕРБ и на изборите в "Младост"

Десислава Иванчева събра 60% от гласовете и победи кандидата на ГЕРБ

14.11.2016 | 18:40 Редактор: Тодор Петров
Официално: Поражение за ГЕРБ и на изборите в

ГЕРБ претърпя поражение и на президентските избори в столичния район "Младост". На балотажа там жителите на квартала избраха независимия кандидат Десислава Иванчева, която беше подкрепена от партията "Нормална държава" на Георги Кадиев.

Тя получи 59,79%, докато опонентът й от ГЕРБ Мария Илиева събра 34,84% от гласовете. 43-годишната Иванчева е сред инициаторите на протестите срещу застрояването на зелените площи в столичния район "Младост". Недоволството доведе до оставката на бившия районен кмет Цвета Авджиева.

Една от обещанията на Иванчева, ако стане кмет, беше да се допитва до хората по всички важни въпроси. В изборния ден в ЦИК постъпи сигнал, че Иванчева е стояла прекалено дълго в коридора на 118-то училище, къдего гласува. По думите й си е забравила личната карта в колата, а после е разговаряла с познати от квартала. 

Сигнал постъпи и срещу Георги Кадиев, който според жалбоподателя се опитвал да контролира изборния процес. От щаба на Иванчева твърдят, че се е намесил, след като на избирателите не били давани бюлетини за местния вот, освен ако не ги поискат.