Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

"В "Младост" е хаос - строи се навсякъде и няма контрол"

Това каза пред Bulgaria ON AIR кандидатът за кмет на столичния район Десислава Иванчева

09.11.2016 | 20:17 Редактор: Тодор Петров

"Грозното е, че гражданите трябва да навлизаме в политиката. От 10 години ГЕРБ ни обещават, че ще направят "Младост "подреден, хубав и спокоен квартал", каза в предаването "Денят ON AIR" Десислава Иванчева, независим кандидат за кмет на столичния район "Младост".

Лидерът на протестите срещу незаконното застрояване в квартала обяви, че днес е разбрала, че "Горубляне" е пренебрегнат в парите за канализации. 

"Освен стандартното саниране, хората имат нужда и от покрив на читалището. Правят ремонти на булевардите многократно и няма никакво качество. Няма контрол, това са излишни пари", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Десислава Иванчева коментира обещанието на конкурентката си Мария Илиева, че зелените площи няма да бъдат застроявани по следния начин:

"Илиева каза, че зелените площи ще си останат такива и няма да се строи върху тях. Но ако е междублоково пространство това не ги защитава. В "Младост" 4 се прави набързо улица, за да се прескочи изискването за отстояния. В кварталът е хаос и се строи навсякъде. Няма визия как ще изглежда."

Запитана за финансирането на квартала подкрепената от Георги Кадиев Иванчева посочи, че има алтернативни източници. Тя каза, че ще бъде построена обредна зала зад църквата в квартала. "Ще бъде двуетажна сграда и ще се търсят спонсори, за да бъде построена", каза кандидатът за кмет на "Младост".