Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кандидатът на ГЕРБ за "Младост": Запазвам зелените площи и облекчавам трафика

Основната слабост е работата с гражданите, посочи Мария Илиева пред Bulgaria ON AIR

09.11.2016 | 19:49 Редактор: Тодор Петров
Кандидатът на ГЕРБ за

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на столичния район "Младост" Мария Илиева заяви в предаването "Денят ON AIR", че зелените площи в квартала ще бъдат запазени, а трафикът ще бъде облекчен.

"Ще има законодателни промени за запазване на статута на зелените площи в междублоковите пространства. Може да се строи само детска площадка или подземен паркинг. Имаше слабост в закона, където се допускаше да има по-малки отстояния. Промените предстои да бъдат гласувани в парламента", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Кандидатът за районен кмет добави, че е подготвила два проекта за облекчаване на трафика. По думите й те най-вероятно ще бъдат реализирани с национално финансиране. 

"Финансирането на района идва от Столичната община. Ще търся национално и европейско финансиране. Силата ми е, че от една страна съм финансист, а от друга - одитор. Управлявала съм хора и бюджети", каза още Мария Илиева.

Като основна слабост тя открои работата с гражданите и добави, че има предложение за изграждане на обществени съвети, в които да се включат домоуправители и активни хора с квалификация. Подготвя се и онлайн платформа на страницата на общината, където гражданите ще могат да дават своите предложения за решаване на проблемите.

Конкуренцията в лицето на Десислава Иванчева тя коментира по следния начин: Притеснява ме, че зад гражданска инициатива се оказа, че стои политическа партия.