Митьо Пищова гласува и за президентския вот, и за референдума

Взел съм пари за кампания, трябва да дам пример, обясни кандидат-президентът

06.11.2016 | 15:14 Редактор: Луиза Божинова
Митьо Пищова гласува и за президентския вот, и за референдума

Кандидатът за президент Димитър Маринов-Пищова гласува и за президентския вот, и за референдума.

Той пристигна пред СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново точно в 10 часа и се насочи към 52-ра секция, където трябваше да упражни правото си на глас.

Пищова се нареди чинно на образувалата се опашка пред секцията и започна раздумка с хората, дори позира за снимки с някои от избирателите.

"Възрастните, пенсионерите и инвалидите са с предимство, всичко правя заради вас, за народа", обясняваше Митьо и даваше път.

След като почака повече от 20 минути, той влезе в секцията и поседна на един от столовете за застъпници и наблюдатели. След като дойде редът му, Митьо подаде личната си карта, за да го открият в избирателния списък и се запъти към тъмната стаичка. Трябваха му само няколко секунди и излезе с вдигнат за победа палец, пише "24 часа".

Същата процедура се повтори и пред втората урна за референдума.

"Взел съм пари за кампания, трябва да дам пример", обясни кандидат-президентът.

"Очаквам да се събудят хората и да гласуват по съвест. Да гласуват най-после, защото народът решава всичко, той казва. България над всичко", каза Пищова.

На излизане той се обърна към председателката на секционната комисия: "И да внимавате как ще броите, да не избяга някоя бюлетина".