Дни преди изборите "Медиана" прогнозира балотаж с обрати

Експертите поставят под въпрос категоричната първа позиция на Цецка Цачева на първи тур

01.11.2016 | 22:00 Редактор: Луиза Божинова
Дни преди изборите

Само шест дни преди изборите последните социологически проучвания отчитат, че кандидатът, подкрепен от БСП, е наваксал с 4%., а първото място на първи тур за този на ГЕРБ дори е под въпрос.

Според анализ на агенция "Медиана", ако изборите за президент бяха днес, кандидатът на ГЕРБ би получил гласовете на над 31% от избирателите. Румен Радев се подрежда втори, но с подкрепата на 27 на сто. Резултатите показват още, че Красимир Каракачанов получава 11,9%, Веселин Марешки - 6,9%, Пламен Орешарски - 5,8%, Трайчо Трайков - 4,9%, а Ивайло Калфин - 4,4%.

Експертите от "Медиана" вече поставят под въпрос категоричната първа позиция на Цачева на първи тур. Според тях тя не успява да спечели избиратели извън традиционните на ГЕРБ, докато при Радев този шанс е по-голям.

На този фон балотажът се очертава труден и изпълнен с обрати. Все още има 12% анкетирани, които се колебаят в избора си. Не е изключен и вариантът всички срещу Цачева, коментират от "Медиана".


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ивайло_Иванов
преди 7 години
Г-н Марешки ще е изненадата за тези социолози! Реалистично погледнато е в топ 3 и печели на балотаж! Гласувам с 2 ръце за Марешки! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Дедо_Виа
преди 7 години
Марешки напредва дано да спечели голям процент , защото помага на хората чрез пестене на гориво и лекарства . Сигнализирай за неуместен коментар