Столицата пред блокада заради концерта на Слави Трифонов

Мероприятието затвори центъра на София

29.10.2016 | 10:50
Столицата пред блокада заради концерта на Слави Трифонов

Движението по някои централни улици вече е спряно заради митинга на Слави Трифонов тази вечер. Той ще бъде с цел популяризиране на референдума, предложен от Инициативен комитет.

Очаква се хората да изпълнят пространството от сцената на Орлов мост до разклона на Цариградско шосе с бул. "Яворов".

Мястото е оградено, с цел недопускането на автомобили и тежкотоварни превозни средства, които да достигнат до публиката.

Ако хората са повече, ще бъде осигурено пространство до бившия хотел Плиска.

Навсякъде по спирките има съобщения за промените на градския транспорт. Голяма част от хората обаче останаха изненадани, защото няма удобен транспорт и начин да се предвижат.

"Това е малоумна работа. Закъснявам с час и половина за работа. Ще ме уволнят заради концерта на Слави. Срамота. Уважавам го, но каква е тая работа", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR недоволен гражданин.

"Никак не ми е удобно, защото ми предстои пътуване, но всеки има право да си изрази мнението. Живея в района и се чудя къде да избягам довечера. Не ги упреквам и приемам затварянето на пътя", каза жителка на района.

Мерките за сигурност са много сериозни.  Ще има 20 полицейски пункта, през които хората ще достигат до Цариградско шосе. Ще има конна полиция в Борисовата градина, откъдето също могат да идват хората.

От Столична община препоръчват да се ползва метрото и гражданите да слизат на метростанция "Васил Левски". Осигурени са и медицински екипи, които ще оказват първа помощ, ако има хора, на които евентуално им прилошее от събралото се множество.

МВР призовават хората да бъдат бдителни и да не изпускат от поглед своите деца, както и да бъдат внимателни към съмнителни лица и обекти.

Очаквайте подробности в следващите емисии новини.