Слави Трифонов категоричен, че няма да подкрепи нито една партия

Телевизионният водещ се регистрира в ЦИК за референдума

23.09.2016 | 17:00 Редактор: Луиза Божинова
Слави Трифонов категоричен, че няма да подкрепи нито една партия

Слави Трифонов няма да застане зад нито един кандидат-президент в замяна на политическа подкрепа за предстоящия референдум. Това заяви самият той, след като регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) Инициативния комитет, който ще агитира за националното допитване и ще следи за реда при провеждането му.

Трифонов се пошегува, че пред комисията в ЦИК се чувства като на изпит в Консерваторията.

Без никакъв хумор обаче отговори на въпроса би ли застанал зад кандидат-президент на някоя формация, подкрепяща референдума. Вчера като такава се регистрираха формациите на Георги Първанов и Любен Дилов, които издигат кандидатурата на Ивайло Калфин.

"Никого няма да подкрепям. Това, че една или друга партия са решили в момента да ни подкрепят, защо не го направиха по-рано? Сега - късно е, либе, за китка", коментира телевизионният водещ.

Трифонов не пропусна да разкритикува решението на Конституционния съд, с което част от предложените въпроси отпаднаха. Той призова избирателите за активност в деня на референдума.

Комитетът около Трифонов щял да следи дали на всеки избирател се дава освен бюлетина за президент, и такава за националното допитване.